Соновник ШАЈКА

Ако најдете шајка

ќе ви се исполнат желбите

Ако ковате шајки

ќе донесете вистинска одлука

Долга шајка

долг живот

Многу шајки

подобрување на ситуацијата

Ако вадите шајки од нешто

ќе чуете некоја тајна

Стара, 'рѓосана шајка

домот ви е во опасност

Соновник