Соновник РИД

Качување на рид

грижи

Симнување од рид

желбите нема да ви се исполнат

Ако го гледате ридот во далечина

залудна надеж

Голем рид

голема чест

Мал рид

некој ве озборува

Стрмен рид

не потпирајте се врз други

Каменит рид

тешкотии на работа

Зелен рид

радост

Пошумен рид

подарок

Соновник