Соновник РАНА

Ако имате рана

ќе се исплашите

Ако ја преврзувате

ќе ви возвратат со неблагодарност

Ако ја видите на друг

ќе се извлечете од непријатности

Ако преврзувате туѓа рана

среќа

Мала рана од остар предмет

наскоро ќе го сретнете оној што ви направил нешто лошо

Соновник