Соновник ПРОСЈАК

Ако видите просјак

вашите напори ќе бидат залудни

Ако ви дојде дома

изненадување

Ако дарувате просјак

некое ваше добро дело ќе биде наградено

Ако искарате просјак

подарок

Ако се сонувате како просјак

добивка во игри на среќа

Соновник