Соновник НЕПРИЈАТЕЛ

Омраза

Ако го победите непријателот

ќе избегнете големи непријатности

Ако го бакнете непријателот

ќе се смирите со некого

Ако му подлегнете на непријателот

ќе изгубите добра работа

Соновник