Соновник ЛЕБ

Бел леб

наскоро радост

Црн или бајат леб

грижа

Тазе леб

ве очекува среќа

Ако некој ви даде леб

загуба

Ако печете леб

ќе бидете расположени

Ако јадете леб

благосостојба

Соновник