Соновник КРОКОДИЛ

Имате непријатели околу себе

Зелен крокодил

смрт на некое лице што нема многу да ве погоди

Жолт крокодил

добра година

Црвен крокодил

ќе успеете во некоја кражба

Ако убиете крокодил

ќе избегнете некоја опасност

Ако ве гони крокодил

долг живот

Ако јадете месо од крокодил

сакате да се осветите некому

Соновник