Соновник КРАСТАВИЦА

Непријатности

Незрела краставица

несреќа

Расипана краставица

предавство

Ако јадете краставица

ќе бидете посрамотени

Жолта краставица

непријатности

Кисела краставица

болест

Ако берете краставици

радост

Соновник