Соновник КОСА

Фарбање на косата

повторување

Обоена коса

ги лажете пријателите

Плетење на косата

кавги

Сплетена коса

ќе се срамите поради нешто

Извиткана коса

неволји

Седа коса

грижи

Долга коса

имате строги претпоставени

Кратка коса

парична загуба

Кафеава коса

благосостојба

Црвена коса

непријател

Црна коса

среќа

Светла коса

веселба

Чешлање на косата

веселба, а може да значи и болест

Ако чешлате туѓа коса

ќе бидете прифатени од најблиските

Сечење на косата

смрт на некој пријател

Ако сечете туѓа коса

напредување

Убава коса

задоволство

Ако гледате како гори коса

ќе трпите маки

Коса на мртовец

среќа

Женска коса

лаги

Локни

верна љубов

Седи локни

болест

Коса што паѓа

загуба на пријатели или на пари

Убаво исчешлана, уредна коса

наскоро ќе бидете во друштво со драги пријатели

Неурелна коса

жалост и грижи

Соновник