Соновник КОНЕЦ

Избегнувајте ги бесмислените работи

Ако плетете со конец

напор

Скинат конец

смртен случај

Ако мотате конец во клопче

заловолство

Ако одмотувате конец

чувајте си ги тајните

Црн конец

неволја

Бел конец

пријатно познанство

Конец во боја

не мешајте се во туѓи работи

Замрсен конец

опасност

Соновник