Соновник КОКОШКА

Озборување

Ако гледате кокошка како јаде

пропаст

Ако вие храните кокошка

хармоничен брак

Ако на сон имате ваши кокошки

имате лоши деца

Кокошка со пилиња

веселба

Многу кокошки

љубов

Ако ве нападне кокошка

ќе бидете непотребно обвинети

Ако слушате кокодакање

предавство

Слаба кокошка

срамота

Дебела кокошка

среќа

Кокошка со јајца

љубовни освојуваоа

Ако ја брка петел

не им верувајте на т

Соновник