Соновник КОЦКА

Внимавајте, некој сака да ве искористи

Ако глодате коски

секојдневни грижи

Ако собирате коски

подобар живот, благоларение на штедливоста

Ако палите коски

жалост

Ако ве болат коските

некој потфат ќе ви пропадне

Ако некој друг пати од костобол

внимавајте на своето здравје

Човечки коски

грижи, болест

Животински коски

непријатности

Соновник