Соновник КАПЕЊЕ

Венчавка

Капење во бистра вода

благосостојба

Во студена вода

здравје

Капење во топла вода

болест

Капење во нечиста вода

тешкотии

Ако се капете облечени

добивка

Костум за капење

настинка

Ако облекувате костум за капење

крај на една љубов

Ако се капете сами

вашата моќ ќе дојде до израз

Ако се капете во друштво

ви се заканува опасност од пожар

Ако гледате како некој се капи

ќе се смирите со некој ваш противник

Соновник