Соновник ЦВЕЌЕ

Среќа

Бело цвеќе

смрт

Црвено цвеќе

здравје и среќа

Берење цвеќе

нови доживувања

Ако садите цвеќе

ненадеен подарок

Газење цвеќе

упропастени надежи

Ако мирисате цвеќе

„главоболки“

Китење со цвеќе

минлива радост

Ако добиете цвеќе

голема радост

Ако купувате цвеќе

мала радост

Свенато цвеќе

болест

Китка цвеќе

среќа во љубовта

Ако давате некому цвеќе

љубовта ќе ви се продлабочи

Соновник