Соновник БОЛЕСТ

Ако сонувате дека сте болни – радост

Ако не оздравите

губиток

Ако некој лежи болен

губиток

Ако посетувате болен

здравје

Ако сте вие болни и ве посети некој

ќе добиете награда или признание

Ако негувате болен

среќа и радост

Ако бдеете над болен

трудот ќе ви биде награден

Соновник